Heggen en hagen in de Bollenstreek voor meer biodiversiteit

6 september 2021

De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging (ANLV) Geestgrond heeft een financiële bijdrage gekregen van het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds om heggen en hagen in de Bollenstreek aan te planten.
 
De Bollenstreek wordt van oudsher gekenmerkt door de vele liguster- en beukenhagen die als windkering dienden. Veel van deze hagen zijn echter verdwenen. Het aanplanten van deze heggen en hagen is belangrijk voor het groene netwerk in de Bollenstreek. Zowel regelmatig geschoren hagen als lossere heggen bieden beschutting voor patrijzen en andere bollenvogels. In de luwte van hagen leven meer insecten. In een bloeiende heg vinden insecten ook extra voeding.
 
Reden genoeg om de karakteristieke heggen en hagen weer een prominentere plek in de Bollenstreek te laten innemen.. De aanplant zorgt voor meer biodiversiteit in onze streek. Weet u een plek in het buitengebied die een ouderwets mooie beuken- of ligusterhaag kan gebruiken? Laat het ons weten op info@anlvgeestgrond.nl. Samen gaan we voor verhoging van de biodiversiteit in de Bollenstreek.
 
Foto rechts: Een mooie ligusterhaag, karakteristiek voor de Bollenstreek.
Welkom op de boerenlandpaden