Boerenlandpaden

Boerenlandpaden

De polder ervaren in optima forma? Het is mogelijk om kris kras over weilanden, langs de koeien en schapen, via loopplanken over slootjes op het land van gastvrije boeren te wandelen! In samenwerking met onze leden zijn de boerenlandpaden ontwikkeld. Deze gemarkeerde wandelpaden zijn geopend van 15 juni tot 15 maart.

Om verstoring te voorkomen, sluiten de Boerenlandpaden ieder jaar vanaf 15 maart. De reden hiervan is uiteraard om verkorting van de weidevogels en hun jongen te voorkomen. In de serie ‘Wijdevogels’ leggen we uit wat we doen ter bescherming en hoe weidevogelvrijwilligers te werk gaan. 

Klik hier om de afleveringen te bekijken.

Boerenlandpaden liggen in het landelijk gebied rondom Leiderdorp, Zoetermeer, Zoeterwoude en Hazerswoude. De gemarkeerde wandelroutes hebben verschillende afstanden en lopen dwars door de weilanden van leden van agrarisch collectief De Groene Klaver. Wandelaars kunnen hierdoor de polder ervaren in optima forma. Vanaf 15 maart sluiten de wandelroutes om zo de weidevogels de kans te geven hun eieren ongestoord uit te broeden en hun jongen groot te brengen. De schoenen kunnen vanaf 15 juni weer uit het vet, dan zijn de wandelaars weer welkom.

Land van Wijk en Wouden heeft een interactieve kaart gemaakt. Klikt u in de kaart op een route, dan verschijnt meer informatie. Op de website van Land van Wijk en Wouden kunt u ook meer informatie vinden over de wandelroutes. Net als op de website van Landschapsfonds Holland Rijland.   Trek de wandelschoenen aan en ga op pad! Vergeet uw verrekijker en fototoestel niet om herinneringen vast te leggen. Het wandelen over de boerenlandpaden is voor eigen risico. Honden zijn niet toegestaan.

Heeft u na een wandeling tips of verbeteringen? Laat het ons hier via de email weten, dan ondernemen wij actie.

 

Nieuws

 

Coöperatie De Groene Klaver zorgt voor de bij

Coöperatie De Groene Klaver zorgt voor de bij

Het gaat niet goed met de bij. Van de bijna 360 bijensoorten is ruim de helft bedreigd. En dat is zorgelijk, want onze voedselgewassen en wilde planten zijn voor een groot deel van bestuiving afhankelijk. In Groene Cirkels Bijenlandschap werken inwoners, gemeenten,...

Lees meer
Nog meer eieren gevonden

Nog meer eieren gevonden

Op steeds meer locaties worden nesten met eieren van weidevogels gevonden.  We zijn uiteraard blij dit met jullie te kunnen delen.   Vrijwilliger Peter Akerboom heeft naast het eerste kievitsei op 15 maart, afgelopen 29 maart ook het eerste grutto-ei gevonden in het...

Lees meer