Sandra Warmerdam wint Polderdagquiz

17 mei 2021

Aan de op woensdag 12 mei jl. gehouden Polderdagquiz van de agrarische natuurcoöperatie De Groene Klaver hebben in totaal bijna 160 deelnemers meegedaan. Aanzienlijk meer belangstellenden hebben gekeken naar de opnames, die deels live werden uitgezonden vanuit De Bles in Stompwijk. Winnares met 41 punten werd Sandra Warmerdam uit Warmond.
 
De quiz was opgezet om de jaarlijkse Polderdag, voorheen georganiseerd door de Stichting Land van Wijk & Wouden, als evenement levend te houden. De vier met de Groene Klaver samenwerkende agrarische natuurverenigingen hadden ieder een set vragen geformuleerd. Die werden aangevuld met algemene vragen over kennis van de natuur. De quiz werd gepresenteerd door Yvonne v.d. Geest (De Meester, Zoeterwoude) en Arjen van Leeuwen (Vergulde Vos, Rijpwetering).
 
Verrassend was het sluitstuk van de quiz. Een drietal burgemeesters (Tigelaar van Leidschendam Voorburg, Spies van Alphen aan de Rijn en Lenferink van Leiden) vonden de quiz belangrijk genoeg om een bijdrage te leveren. Ook zij hebben dat gedaan in de hoop dat de Polderdag in 2022 weer gewoon kan doorgaan.
 
Het is de bedoeling dat de vier agrarische natuurverenigingen (Wijk en Wouden, VANAde, Geestgrond en Santvoorde) ook komend jaar de krachten bundelen om een echte Polderdag te organiseren. De overige prijswinnaars van de quiz 2021 waren José Knepflé (39 ptn.) uit Zoeterwoude, Petra van Kampen (39 ptn.) uit Zoeterwoude, Sjaak Hoogweg (38 ptn.) uit Stompwijk, Gerda Voorwinde (37ptn.) uit Delfgauw en Robert van Vuuren (37ptn.) uit Leiden.
 
 
Polderdagquiz