Jaarlijkse Polderdag nu als quiz

3 mei 2021

De jaarlijkse Polderdag mag niet van de evenementenkalender verdwijnen, vindt de agrarische natuurcoöperatie De Groene Klaver. Daarom wordt op woensdag 12 mei a.s. een Polderdag-quiz gehouden, waarin het draait om het groene buitengebied en alles waar daar te genieten en te beleven valt.
 
Door Covid-19 ging voor de tweede achtereenvolgende keer een streep door dit evenement. Voorheen trok deze wandel- en fietsdag in de regio’s van Leiden, Alpen aan de Rijn en Leidschendam Voorburg duizenden deelnemers.
De Polderdag op Hemelvaartsdag was jarenlang het paradepaardje van de Stichting Land van Wijk & Wouden. Deze stichting is begin dit jaar helaas gestopt met haar activiteiten. Theo van Leeuwen, voorzitter van De Groene Klaver (DGK), wil de komende jaren de draad weer oppakken: ,,Dit evenement is te waardevol om te laten lopen. Door aantrekkelijke routes en tal van activiteiten op stopplaatsen waren de Polderdagen afgelopen jaren erg in trek. Zo’n groot evenement mag beslist niet in de vergetelheid raken.”
 
Samen met de vier agrarische natuurverenigingen (Wijk en Wouden, VANAde, Geestgrond en Santvoorde) zijn de krachten gebundeld om een aantrekkelijke Polderdag-quiz 2021 te maken.
 
Deze quiz staat in het teken van de vier ‘werkgebieden’ van de vier genoemde verenigingen. De datum 12 mei a.s. (aanvang 20.00 uur) is niet toevallig gekozen, omdat de Polderdag jaren achtereen op Hemelvaartsdag is gehouden.
 

Kijken naar de uitzending van de Polderdag-quiz
De live uitzending wordt verzorgd vanuit De Bles in Stompwijk. Deze uitzending kunt u volgen via https://www.twitch.tv/polderdag. De uitzending start om 20:00 uur en de presentatoren zullen u aan de hand van ca. 50 vragen meenemen door de verschillende poldergebieden rondom Leiden. De presentatie is in handen van Arjen van Leeuwen van De Vergulde Vos (Rijpwetering) en Yvonne van der Geest van De Meester (Zoeterwoude). U kunt de uitzending via de eerder genoemde URL bekijken op computer, laptop of tablet. Al dan niet aangesloten op uw televisie om heerlijk vanaf de bank te kunnen kijken. U kunt thuis voor uzelf meespelen met de quiz, maar wilt u ook meespelen voor de prijzen, dan doet u dat op de volgende manier;

Meespelen
Om het speelgemak en speelplezier te vergroten hebben we gekozen voor een aparte website waar u op kunt meespelen met de quiz. Zo kunt u de uitzending gewoon laten aanstaan/doorlopen en kunt u met uw mobiele telefoon of (extra) tablet meespelen met de quiz. Op deze manier kan iedere kijker zelf meedoen en meespelen en hoeft u niet persé een team te vormen met de mensen waarmee u naar de uitzending kijkt. Al kan dat wel natuurlijk. De vragen zijn allemaal meerkeuze vragen en u hoeft dus alleen maar aan te klikken welk antwoord u denkt dat goed is. Geen onhandig gedoe met intypen van berichten dus. Wij adviseren u om al voor aanvang van de quiz even een account aan te maken bij Wooclap. Dan hoeft u straks alleen nog maar in te loggen en speelt u soepel mee met de quiz. Hier kunt u een account aanmaken: www.wooclap.com/POLDERDAG. Heeft u een account, dan gaat u op 12 mei vlak voor aanvang van de uitzending naar https://app.wooclap.com/polderdag en speelt u mee met de grote polderdag quiz. Let op! De quiz ziet u pas als deze ook plaatsvindt. Nu dus slechts registreren en straks op 12 mei heerlijk meespelen.

Polderdagquiz