Uitnodiging Wijk en Wouden voor een bezoek aan ‘t boerenerf en de mening van de boer zelf

18 september 2023

Hoe verder boeren? Na jaren van onrust en onzekerheid worstelt menig agrarisch ondernemer met deze vraag. Na Kamerdebatten, demonstraties en de val van het kabinet is het stikstofdossier allerminst van tafel. Er speelt trouwens meer dan alleen stikstof.

Hoe verder, boeren? Deze vraag wordt gesteld aan twee boeren persoonlijk. Dit zijn de Stompwijkse melkveehouders Arjan en Yvonne Berg en Gert Jan van Santen. De eerste heeft zijn bedrijf op de grens met Zoeterwoude, die ander op die met Leidschendam.

Beiden deden zo’n vier jaar geleden mee aan de documentaireserie ‘Boeren tussen Steden’, die meerdere keren op TV West is uitgezonden (duurt ruim een kwartier). De woorden stikstof en toekomst hebben in de jaren daarna een andere lading gekregen.

Uw bezoek bij de boer begint met het bekijken van de Boeren tussen Steden-aflevering van het bedrijf van Berg of van Van Santen. Vervolgens vertellen de ondernemers zelf hoe ze de voorbije periode hebben ervaren en hoe ze tegen de toekomst aankijken. Uiteraard is er even tijd om op het erf rond te kijken.

Waar en wanneer?

  • Datum : zaterdag 23 september 2023
  • Aanvang : 10.00 uur, afgelopen rond 13.00 uur
  • Waar : dit hoort u bij de inschrijving

Aanmelden kan tot tot en met woensdag 20 september a.s. per email Marieke van Leeuwen: m.g.vanleeuwen@hetnet.nl

Belangrijk voor alle belangstellenden: vol is vol. Dus meld u snel aan. Bij voldoende belangstelling gaan we in twee groepen op bezoek, die elkaar (bij voorkeur op de fiets, met de auto kan ook) onderweg kruisen.

Kosten
Voor leden van de VANL Wijk en Wouden is deze activiteit zoals gebruikelijk gratis, niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van € 3,- per persoon. Toegang is ook voor nieuwkomers de ledenprijs als men zich ter plaatse aanmeldt als lid van Wijk en Wouden. Deelname is op eigen risico.