Op zoek naar de Big Five tijdens de Weidse poldersafari

9 juni 2021

Als onderdeel van de buitenspeeldag voor (oudere) jongeren op zondag 13 juni bieden we de Weidse poldersafari. Een mooie fiets- of wandeltocht. En deze keer doet de route er niet toe. Die mag u zelf bepalen. Een mooi rondje Stompwijk biedt natuurlijk meer dan voldoende mogelijkheden.
 
Maar wat is de bedoeling nu precies? Tijdens de Weidse poldersafari gaat u op zoek naar de Big Five van de polder. Deze weidevogels: Kievit, Grutto, Tureluur, Scholekster en Slobeend zijn de pracht van de Stompwijkse weiden. Maar daarnaast is er nog veel meer te zien. Wat denkt u van de grote kattenstaart of de echte koekoeksbloem? De echte weidewachter weet ze te spotten. En leg dit vast op de mooie zoekkaart (met daarop natuurlijk informatie hoe je de vogel, plant of bloem kunt herkennen). Degene die alles heeft gevonden rest natuurlijk de eeuwige roem.
 
Een mooie ronde om deze planten en vogels te vinden loopt van de Dr. van Noortstraat over de nieuwe Veenpoldersweg richting Tuinbouwweg. Vandaar steekt u bv door naar het van Santenpad (ook bekend als fietspad 90) en zo via de Meer- en Geerweg terug naar Stompwijk. Als je niet genoeg hebt gezien, kun je aan het einde van het van Santenpad ook rechtsaf slaan en de safari uitbreiden met een rondje meerpolder.
 
U loopt (of fietst) de route zelfstandig. U kunt het weidesafari paspoort hier downloaden. Of u kunt een mooie kaart ophalen bij de koffielocatie bij de kerk of bij Stompwijk 92.
 
Dit dus allemaal op zondag 13 juni. Bij de kerk van 12 – 13.30 uur en bij Stompwijk 92 van 13.30 tot 16 uur.
 
Ter hoogte van knooppunt 25 aan de Meer en Geerweg zal nog toelichting worden gegeven op wat er te zien is.
 
En kijk gerust nog even verder op de website www.zelfdoeninzh.nl. Er is veel moois te doen in het groen.
 
Polderdagquiz