Boerenlandpaden weer geopend, wees voorzichtig onderweg

16 juni 2021

Het broedseizoen komt ten einde en dat betekent dat de Boerenlandpaden vanaf 15 juni weer toegankelijk zijn voor wandelaars. Coöperatie De Groene Klaver heet wandelaars van harte welkom, maar vraagt ook om op te letten onderweg. Dit jaar zijn de vogels ‘laat’, nog niet alle jongen zijn vliegvlug en soms zijn eieren nog niet uitgebroed. De wandelschoenen kunnen dus weer uit het vet, maar wees voorzichtig onderweg.
 
Boerenlandpaden liggen in het landelijk gebied rondom Leiderdorp, Zoetermeer, Zoeterwoude en Hazerswoude. De gemarkeerde wandelroutes hebben verschillende afstanden en lopen dwars door de weilanden van leden van agrarisch collectief De Groene Klaver, die hun percelen vrijwillig openstellen. Voor wandelaars dé kans de polder in optima forma te beleven. Vergeet je verrekijker en fototoestel niet om herinneringen vast te leggen.
 
Afsluiting broedseizoen
Afgelopen periode (15 maart tot 15 juni) waren de Boerenlandpaden afgesloten om de weidevogels de kans te geven hun eieren ongestoord uit te broeden en hun jongen groot te brengen. In afleveringen van de serie WijdeVogels vertellen agrariërs over weidevogelbeheer en de bescherming van de weidevogels om meer begrip te creëren voor de afsluiting van de Boerenlandpaden.
 
Meer informatie over de Boerenlandpaden en de serie WijdeVogels is te vinden op www.degroeneklaver.nl
Welkom op de boerenlandpaden