Uitnodiging bijeenkomst patrijs maatregelen

30 oktober 2023

We nodigen u van harte uit voor de lunchbijeenkomst op maandag 20 november van 12.30 uur tot 15.00 uur over maatregelen ten gunste van de patrijs.

Deze lunchbijeenkomst wordt georganiseerd bij J. Borg Snijheesters V.O.F, Noordeinde 4, Waddinxveen. Fien Oost van Brabants Landschap komt op deze bijeenkomst over de patrijs en de diverse maatregelen vanuit het Partridge project vertellen.

Rondom het Bentwoud zijn afgelopen jaren diverse ondernemers gestart met akkerbeheer zoals het bloemblok en de vogelakker. Deze ondernemers en andere geïnteresseerde agrariërs zijn van harte welkom. Er zal voldoende ruimte zijn om ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Breng gerust een buur of kennis op de hoogte van deze bijeenkomst (aanmelden is gewenst).

De Groene Klaver heeft nog enige middelen beschikbaar voor de aanleg van bloemblokken, keverbanken, vogelakkers, wintervoedselakkers, heggen en hagen en akkerrandenbeheer. Deze vormen van beheer zijn belangrijk voor het behoud van akkervogels zoals de patrijs en voor het verbeteren van de biodiversiteit. Meer informatie over de akkerpakketten 15, 16, 22, 23, 43, 44 en 45 is hier te vinden op onze website.

Programma:

  • 12.30 uur inloop met lunch
  • 13.00 uur start informatiebijeenkomst
  • 14.00 uur buiten bloemblok bekijken en ervaringen uitwisselen
  • 14.45 uur gezamenlijk afronding
  • 15.00 uur einde middag

Er is alle ruimte voor vragen en discussie. Vragen kan je ook vooraf al inbrengen via olga@degroeneklaver.nl of via de app.

Wij verwelkom u graag en vragen u zich voor 15 november aan te melden bij renata@degroeneklaver.nl en aan te geven of u gebruik maakt van de mogelijkheid om te lunchen.

 

 
boeren baggerspuit Lennard van Leeuwen

Spreekster Fien Oost